دامنه، که به انگلیسی بهش میگیم Domain همون آدرس سایت شماست که در اکثر مواقع انگلیسی هست. بزارید خیلی سریع بریم سراغ اصل قضیه : هر عبارت انگلیسی که آخرش com. یا ir. باشه همون دامنه است(مثل www.zobdeganweb.com ). پس تا الان با جواب سوال دامنه چیست؟ به سرعت آشنا شدیم. اما بریم سراغ نکات حرفه ای تر در خرید دامنه و انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت.
اگرچه مهمترین و معروف ترین پسوند دامنه ها در ایران com. و ir. هستند ولی پسوندهای دامنه محدود به این دو مورد نمی شود و بسیار گسترده تر از این هاست که ما در اینجا برخی از اون ها رو معرفی می کنیم. فقط قبل از اینکه به معرفی پسوندها بپردازم این رو هم بگم که قیمت خرید دامنه دقیقا بستگی به پسوند اون داره و هر پسوندی هزینه مخصوص به خودش رو داره. برای مثال دامنه ir. سالانه حدود 6 هزار تومان و دامنه com. الان که من دارم این مقاله رو مینویسم قیمتش حدود 275 هزار تومان هست که البته قیمت دامنه com. با نوسان قیمت دلار در طول زمان متغیره. خب حالا بریم سراغ معرفی برخی از پسوند های معروف :
ir. : دامنه ملی ایران است که توسط سایت نیک (nic.ir) به ثبت می رسد. ir مخفف کلمه iran می باشد.
com. : در حال حاضر پرکاربردترین پسوند دامنه در دنیا می باشد و مخفف کلمه Commercial به معنی تجاری است.
co. : مخفف کلمه company بوده و مناسب برای شرکت های تجاری می باشد.هزینه ثبت و تمدید سالیانه دامنه co. دو تا سه برابر دامنه com. میباشد.
info. : مخفف information (اطلاعات) بوده و مناسب برای سایت های خبری و اطلاع رسانی می باشد.
net. : مخفف network (شبکه) بوده و مناسب سایت های فنی و زیرساخت های اینترنت و شرکتهای فعال در زمینه خدمات و محصولات IT می باشد.
org. : مخفف organization (سازمان) است و برای سازمان های غیر انتفاعی و خیریه توصیه می شود.
همونطور که گفتم پسوندهای دامنه خیلی بیشتر از اینا هستن و صدها مورد رو میشه ذکر کرد (برای مثال هر کشوری یک پسوند مختص به خودش رو داره)
خب تا حالا نکاتی رو گفتیم که خیلی ساده بود، ولی مشکلی که خیلیا موقع انتخاب دامنه برای سایت باهاش مواجه هستن اینه که دامنه های کوتاه و زیبا، پر هستن ، یعنی قبلا توسط شخص دیگه ای انتخاب و خریداری شده اند. پس باید بریم سراغ دامنه هایی که کمی (فقط کمی!) طولانی تر هستن (حدود 8 تا 15 کاراکتر).
نکته دوم در انتخاب دامنه این هست که معنای دامنه باید قابل درک باشه مثلا اگر اسم کسب و کار ما زبدگان هست و ما از دامنه zobweb.com برای سایت خودمون استفاده کنیم ، دامنه خوبی انتخاب نکردیم چون اگرچه مخفف و کوتاهه ولی نام برند ما رو نمیرسونه. پس تا اونجا که امکان داره بهتره که از نام برند خودمون در دامنه استفاده کنیم.
نکته سوم این هست که تا اونجا که امکان داره از خط تیره (دش) در دامنه استفاده نکنیم تا اینکه تایپ اون توسط کاربران سایت راحت تر باشه
و نکته آخر هم اینکه تا اونجا که امکان داره از پسوند com. یا ir. برای دامنه خودتون استفاده کنید چون برای تمام کسب و کارها و خدمات و حتی سایت های شخصی و شرکتی هم مناسبه
اولین مرحله برای طراحی سایت در کرج داشتن هاست و دامنه است. خرید دامنه معمولا روند سخت و مشکلی نداره و به سادگی قابل انجام هست. کافیه در گوگل عبارت «خرید دامنه برای سایت» رو جستجو کنید و بعد از انتخاب سایت مورد نظر مراحل خرید و پرداخت رو تا آخر پیگیری کنید. بعد از اتمام مراحل خرید دامنه برای سایت یک ایمیل از طرف میزبان برای تایید دامنه به شما ارسال میشه که باید اون رو تایید کنید و در کمتر از یک ساعت دامنه شما فعال خواهد شد.(مراحل خرید دامنه برای سایت در فیلم توضیح داده شده)
اما تنها جایی که خرید دامنه ممکنه شما رو به چالش بکشه خرید دامنه ir. هست که مراحل خریدش کمی با خرید دامنه com. و بقیه دامنه ها فرق داره. برای خرید دامنه ir. بعد از اینکه اسم مورد نظر شما تایید شد و آزاد بود و اون رو به سبد خرید اضافه کردید باید در مرحله بعدی یک حساب در سایت nic.ir باز کنید و شناسه ایرنیک رو در مراحل خرید دامنه وارد کنید تا ثبت بشه.
فرقی با هم ندارن و تنها نکته ای که وجود داره اینه که الان در سال 99 با توجه به تحریم های گوگل روی دامنه ir. ، نمیشه google ads (تبلیغات گوگل) رو فعال کرد.
بله میشه ولی مثل این میمونه که نام برند خودتون رو عوض کنید و اگر سایت شما سئو شده باشه (در صفحه اول گوگل باشه) همه چیز به هم میریزه و باید سئو سایت خودتون رو از صفر شروع کنید.
بله اگر شما از ترجمه انگلیسی کلمه کلیدی خودتون در نام دامنه استفاده کنید یکی از فاکتورهای مثبت سئو محسوب میشه برای مثال اگر کسب و کار شما در حوزه فرش هست میتونید از کلمه carpet (ترجمه انگلیسی فرش) در انتخاب نام دامنه برای سایت استفاده کنید. اگرچه این مورد خیلی مهم و ضروری نیست.