وردپرس یک نوع cms است. پس قبل از اینکه بدونیم وردپرس چیست باید با cms آشنا بشیم.
cms مخفف content management system به معنای سیستم مدیریت محتواست و یا اگه بخوام به زبان ساده و عامیانه بگم cms ها نرم افزارهایی هستند که با اونها میشه یک سایت رو براحتی و بدون نیاز به کدنویسی طراحی و مدیریت کرد. بنابراین همونطور که میدونید طراحی سایت با cms خیلی سریع تر انجام میشه و معمولا قیمت طراحی سایت با اونها ارزون تر از طراحی سایت با روش های قدیمی و یا کدنویسی های پیشرفته هست. از مزیت های دیگه ای که cms ها و مخصوصا وردپرس دارن اینه که تامین امنیت سایت و افزایش سرعت سایت و سئو سایت با اونها براحتی و با نصب یک یا چند افزونه انجام میگیره.
سه نوع cms معروف wordpress و joomla و drupal هستن که وردپرس لااقل به لحاظ محبوبیت یک سروگردن از بقیه نرم افزارهای طراحی سایت بالاتره. علت این محبوبیت ویژگی های منحصر بفرد و مزایای طراحی سایت با وردپرس هست که در ادامه به اونها اشاره می کنیم:
طراحی سایت با وردپرس مزایای زیادی داره که باعث محبوبیت بیش از حد اون شده تا جایی که بیش از یک سوم سایت های دنیا با این cms طراحی میشن. برخی از مزایای طراحی سایت با وردپرس عبارتند از :
1- راحتی طراحی سایت با wordpress بدون نیاز به کدنویسی
2- سرعت بالا در طراحی سایت و صرفه جویی در زمان
3- آموزش های وردپرس بصورت متنی و فیلم به تمام زبان ها از جمله فارسی در فضای مجازی منتشر شده
4- سادگی مدیریت سایت با وردپرس برای ایجاد صفحات جدید و قرار دادن متن و عکس و فیلم در آنها
5- تنظیمات سئو سایت براحتی در وردپرس قابل انجامه ، بعضی از این تنظیمات بصورت پیشفرض در وردپرس وجود دارن و بقیه تنظیمات با نصب یک پلاگین (افزونه) مثل یواست سئو (Yoast seo) قابل انجامه. به همین خاطر سئو سایت با وردپرس به مراتب راحت تر از انواع دیگه طراحی سایته.
6- تامین امنیت سایت در وردپرس در نظر گرفته شده و این امر با بروزرسانی های مداوم وردپرس و رفع باگ های امنیتی و همچنین نصب افزونه هایی مثل all in one wp security and firewall و یا iThemes Security Pro براحتی قابل انجامه
7- یکی دیگه از مباحث مهم در سئو سایت ، سرعت بالای لود سایت هست که این مورد هم در وردپرس با نصب افزونه هایی مثل Autoptimize و یا WP Rocket به خوبی انجام میشه به طوری که شما میتونید Grade های عالی سرعت سایت رو بعد از نصب این افزونه ها در سایت سنجش سرعت سایت یعنی GTmetrix ببینید.
8- با وردپرس شما می تونید هر نوع سایتی رو اعم از شرکتی، شخصی، املاک و آگهی، پزشکی، حقوقی، روانشناسی، بلاگ ، دانلود نرم افزار ، دانلود کتاب و هر نوع سایت فروشگاهی با تمام امکانات طراحی و پیاده سازی کنید
9- دریافت نماد اعتماد الکترونیک (enamad) و درگاه پرداخت آنلاین از هر بانکی برای سایت های فروشگاهی که وردپرس طراحی شدن براحتی انجام میشه
10- در وردپرس شما میتونید در کمترین زمان ممکن و از داخل خود کنترل پنل cms با زدن یک دکمه وردپرس و تمام پلاگین های اون رو بروزرسانی کنید. همچنین با وجود دو سایت بزرگ راست چین و ژاکت در زمینه قالب ها و افزونه های وردپرس امکان انتخاب راحت قالب وردپرس و بروزرسانی سریع اون هم برای ما ایرانی ها فراهم شده.
11- تقریبا تمام قالب های جدید wordpress سئوفرندلی ، موبایل فرندلی و ریسپانسیو هستن و با آخرین تکنولوژی های طراحی سایت در دنیا مطابقت دارن.
12- اگر یک نگاهی به بخش افزونه های وردپرس در سایت ژاکت یا راست چین بندازید ، متوجه تنوع بالای پلاگین های وردپرس میشید که بعضی از اونها شما رو شگفت زده میکنن. برای مثال یکی از افزونه های پرکاربرد و بسیار جالب که میشه روی وردپرس نصب کرد، افزونه اپلیکیشن اندروید و ios برای وردپرس هست که سایت شما رو در عرض کمتر از یک ساعت تبدیل به اپلیکیشن قابل نصب بر روی گوشی های موبایل میکنه!! و هزینه اون هم نسبت به قابلیت هایی که داره بسیار ناچیزه. یکی از این افزونه های تبدیل سایت وردپرسی به اپلیکیشن ، افزونه اپلیکیشن اندروید برای ووکامرس در سایت ژاکت هست که طراحی این اپلیکیشن شبیه دیجی کالا بوده و بسیار کاربر پسند می باشد.
همونطور که بهش اشاره شد، شما می تونید امکانات سایت وردپرسی خودتون رو با نصب پلاگین ها (افزونه ها) تا بی نهایت افزایش بدید. برخی از این افزونه ها رایگان هستن و در مخزن وردپرس به آدرس wordpress.org موجودن که شما میتونید اونها رو دانلود کنید و روی سایت خودتون نصب کنید. در حال حاضر و الان که من دارم این مقاله رو می نویسم (دی ماه 1399) بیش از 58 هزار افزونه رایگان در مخزن وردپرس موجود هستن که با زدن یک دکمه از بخش پلاگین های wordpress نصب میشن و کانفیگ اونها با آموزش های موجود در اینترنت براحتی انجام میشه. البته برخی از افزونه ها هم رایگان نیستن و باید قبل از نصب خریداری بشن که با سر زدن به سایت هایی مثل راست چین و ژاکت میتونید با معروفترین و بهترین اونها آشنا بشید. در هنگام خرید افزونه و یا قالب از دو سایت مذکور به تعداد فروش و زمان آپدیت شدن اون و امتیازات محصول و کامنت ها توجه کنید.
قبلا راجع به اولین مقدمات طراحی سایت توضیح داده بودیم که هاست چیست و دامنه چیست (برای شروع کار با وردپرس و طراحی سایت باید اول دامنه و هاست تهیه کنید). تو این مقاله ما بطور خلاصه راجع به اینکه وردپرس چیست و مزایای وردپرس چیه، صحبت کردیم. این مباحث رو در جلسات آینده با آموزش نصب وردپرس ادامه میدیم.
زبان برنامه نویسی وردپرس PHP هست.
یعنی شما به تمام کدهای برنامه نویسی وردپرس دسترسی دارید و می تونید اونها رو به دلخواه خودتون تغییر بدید. این قابلیت باعث میشه که شما بتونید هر نوع ایده ای رو برای طراحی سایت با وردپرس پیاده کنید.
مِت مولنوگ پایهگذار وردپرسه که در 27 مِی سال 2003 آن را به صورت رسمی عرضه کرد. «مت چارلز مولنوگ»، متولد ۱۱ ژانویه ۱۹۸۴ در تگزاس امریکا است.
1 دیدگاه
سلام من خیلی وقته که وردپرس رو باهاش اشنا شدم و شروع کردم به طراحی سایت در کرج با چنتا از دوستای گرافیک کارم که اونا تو فتوشاپ طراحی میکنن و من براشون میارم روی بستر وردپرس و اصطلاحت براشتون کار ساخت سایت تو گوگل رو به بهترین شکل انجام میدم درواقع الان خودمو یک طراح سایت میدونم
درسته که من بهترین طراح تو ایران نیستم اما انتظاری هم ازم نمیره چون اونی که بخواد کار جدی انجام بده میره با یه شرکت طراحی سایت کار میکنه نه با یک شخص مثل من
جدا از این همه ویژگی و خصوصیات خوبی که از این سی ام اس وردپرس شما گفتید، من بیشتر با افزونه هایی که این برنامه سایت ساز داره حال میکنم میدونید من خیلی دوست داشتم که طراحی سایت اختصاصی انجام بدم اما تو طراحی سایت بصورت اختصاصی وقتی میخوای یه قابلیت رو به وجود بیاری روز ها و ساعت ها باید کار کنی تهشم کلی باگ داره کار
اما این افزونه ها که برای ساخت سایت و دیزاین یا همون طراحی استفاده میشه خیلی کار رو سریع تر و با کیفیت تر کرده
نهایتش با چنتا کلیک میتونی یه افزونه رو کانفیگ کنی و کاری که توی طراحی سایت اختصاصی با کلی زحمت باید انجام بدی رو تو کمتر از نیم ساعت انجام بدی.
خلاصه که منم یکی از طرفدار های این سایت ساز هستم.